MİAK tarafından akredite edilen Mimarlık Bölümümüzde eğitim fırsatı
21 Temmuz 2022

Eğitim niteliğinin ulusal ve uluslararası standartlarda olduğunu belgelemek amacıyla bölümlerde akreditasyon çalışmalarını sürdüren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, MİAK tarafından 2020’de akredite edilen Mimarlık Bölümü’nde yüksek standartlarda eğitim ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Mimarlık eğitimi programları için akreditasyon, dış kalite değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları ile mimarlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunarak, toplumsal refahın, doğal ve yapılı çevrenin kalitesinin geliştirilmesini amaçlayan Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği (MİAK) tarafından 13 Mart 2020 tarihinde akreditasyona layık görülen Mimarlık Bölümümüz, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli ve geleceğe yönelik eğitim sunarak öğrencilerini mimarlık mesleğine hazırlıyor. MİAK tarafından eğitim ortamı, kaynaklar ve müfredat gibi belirlenmiş olan ölçütlere göre değerlendirilerek iki yıl önce koşullu altı yıllık akreditasyona hak kazanan bölümümüz; mimar adaylarının kültür, sanat, bilim, toplum, çevre, teknoloji gibi alanların mimarlık ile ilişkisini sorgulama, yeniden düşünme, tasarlama, gerçekleştirebilme kapasitesinin geliştirilmesini hedefliyor. Eğitim sürecini bilgisayar laboratuvarı, maket atölyesi gibi uygulama imkânı sunan birimlerle destekleyen bölümümüz; Mimarlık eğitiminin kazandırması gereken bilgi ve beceriler konusundaki uluslararası ve ulusal görüşler ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin “kültür devamlılığı içinde mimarimize yaklaşma” ve “vakıf kültürü ve medeniyeti anlayışının benimsenmesi” hedefleriyle kurgulanan bir müfredata sahip. Eğitim programının yanında kültürel ve mesleki gelişimde önemli bir yer tutan seminer, çalıştay, yurt dışı yaz-kış okulları gibi etkinliklerle öğrencilerini besleyen Mimarlık Bölümü, Erasmus Programıyla da öğrencilerine dünyayı keşfetme imkânı veriyor.

Tanıtım Günlerinde Mimarlık Bölümümüzle tanışın!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, alanında yetkin akademik kadrosu ile geleneksel kültür dokusunu özümseyerek çağdaş yorumlarla ele alan, kültürel miras, koruma bilinci, çevresel duyarlılık ve etik sorumluluk konularını önemseyen, sorgulayan, deneyimleyen, teknolojiye hakim, insan ve doğaya saygılı, ülkemizde ve dünyada yaşanabilir çevreler, sağlıklı yapılar tasarlayabilecek bilgi ve beceriye sahip nitelikli mimarlar yetişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Mimarlık Bölümü hakkında detaylı bilgi almak, kampüs yaşamını deneyimlemek isteyen aday öğrenciler, Tanıtım Günlerimiz boyunca Haliç Yerleşkesini ziyaret ederek öğretim üyelerimiz ve tanıtım ekibinde yer alan öğrencilerimize akıllarındaki tüm soruları sorabilirler. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tanıtım Günleri 18 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Haliç ve Üsküdar Yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.

Tüm bölümlerimizle ilgili detaylı bilgi için: aday.fsm.edu.tr