FSMVÜ ve UII ortak Mimarlık Yaz Okulu başladı
3 Ağustos 2022

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Endonezya İslam Üniversitesi (Universitas Islam Indonesıa-UII) Mimarlık Bölümü öğrenci ve akademisyenleri bu yıl yeniden bir araya gelmenin sevincini yaşıyor. 2014’ten beri Endonezya’nın Yogyakarta şehrinde ve İstanbul’da yapılan yaz okulunun yedincisi Ayasofya Yerleşkesi’nde başladı.

Endonezya’dan gelen misafirlerimiz önce Haliç Yerleşkesi’nde ağırlandı, ardından kısa bir İstanbul turuna çıkıldı. 26 Ağustos’a kadar sürecek yaz okulu kapsamında dersler mimari proje stüdyosu şeklinde yapılacak. Alanında en uzun soluklu yaz okulu olan FSMVÜ-UII ortak yaz okulunda; mimarlık öğrencilerinin teknik gezi, araştırma ve incelemelerin yanında seminerlerle Tarihi Yarımadayı tanıması, tarihi ve kültürel zenginliğini, şehir dokusunu kavraması sonucunda kazanımlarını bir mimari proje üzerinde deneyimlemeleri isteniyor.