FSMVÜ Mimarlık Bölümü, MİAK akreditasyonu aldı
21 Mayıs 2020

                                                                                                                                                                           *Resim Mimarlık Bölümü eski Öğr. Gör. Hanif Budiman

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mimarlık Bölümü, Türkiye’deki mimarlık eğitim kurumlarını evrensel ölçütler doğrultusunda denetleyen Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK) tarafından akredite edildi.

FSMVÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin eğitim programlarının uluslararası kabul görmüş, onaylanmış standartlara uygun şekilde yürütülmesi çabalarını gösteren tescil, MİAK’tan geldi. Mimarlık (Türkçe) Lisans Bölümü, koşullu 6 yıllık akreditasyona hak kazandı.

Mimarlık Bölümünün 30 Ocak 2018 tarihinde MİAK’a başvurusunun ardından hazırlanan öz değerlendirme raporu ile MİAK Ziyaret Takımının 1-4 Nisan 2019 tarihlerinde bölüme gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası hazırlanan sonuç raporu, MİAK’ın 13 Mart 2020 tarihli toplantısında değerlendirilerek akreditasyon süreci tamamlandı. Mimarlık Bölümü, MİAK akreditasyon türleri arasında yer alan “Koşullu Altı Yıl Süre” ile akredite edildi.

Akreditasyon, bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir. Türkiye’de mimarlık eğitim programlarını akredite eden tek kurum olan Mimarlık Akreditasyon Kurulu, mimarlık eğitim kurumlarını evrensel ölçütler doğrultusunda denetlemek ve akredite etmektedir. Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nun temel amacı mimarlık eğitiminin değerlendirme ve akreditasyon çalışmaları aracılığı ile geliştirilmesidir. Böylece, daha iyi eğitilmiş ve kalitesi yükseltilmiş mimarlar yetiştirilerek toplum refahını ileri götürülmesi hedeflenmiştir. Mimarlık programlarının değerlendirilmesi ve işlevsellikleri üzerine politikalar, yöntemler ve ölçütler belirleyen MİAK’ın değerlendirme ölçütleri arasında; program felsefesi, mezunun kazanması beklenen bilgi ve beceriler, öğrenme kaynakları, programın yapısı ve nitelik sağlama yer almaktadır.