Balat’ın Rengârenk Evleri Bu Sergide!
4 Mayıs 2017

3 Mayıs 2017

Rengârenk evleriyle ünlü İstanbul’un Balat semti ile Kastamonu’nun köy evleri, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerimizin çizimleriyle sergiye taşındı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün 2015-2016 akademik yılı yaz döneminde yürüttüğü “Koruma ve Restorasyon” stüdyosunun ürünü olan öğrenci çalışmaları, “İstanbul’un Balat Semti Sokak Silüetleri ve Kastamonu İhsangazi İlçesi Köy Evleri Sergisi” başlığıyla Haliç Yerleşkesi D Blok’ta sergileniyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Numan ile Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi’nin yanı sıra fakülte hocaları ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle açılan sergi, 26 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Seçil Şatır, Yrd. Doç. Dr. Mine Esmer ve Uzman Hayriye İsmailoğlu’nun yürütücülüğünde tamamlanan çalışmada 21 öğrencinin çizimleriyle Balat’ın farklı sokaklarından görünümler ve İhsangazi’deki köy evlerinin plan, kesit ve cephe çalışmaları yer alıyor.